ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΗΡΑΛΟΙΦΕΣ

Τράπεζα χρόνου & Κηραλοιφές , Βάμματα, συντήρηση τροφίμων

IMG_27991234ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΗΡΑΛΟΙΦΕΣDSC05278 DSC05245 DSC05246 DSC05247 DSC05249 DSC05256 DSC05261 DSC05268Τράπεζα χρόνου &

Κηραλοιφές , Βάμματα, συντήρηση τροφίμων

Και οι δυο εκδηλώσεις που διοργανώσαμε είχαν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
Αρχικά το Σάββατο δυο εκπρόσωποι της Τράπεζας Χρόνου Αθήνας μας ενημέρωσαν για το τι κάνουν τα 3000 μέλη τους. Με λίγα λόγια οι ¨μέτοχοι¨ της τράπεζας καταθέτουν τον χρόνο που κερδίζουν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε κάποιον άλλον καταθέτη. Για παράδειγμα μια καθηγήτρια Αγγλικών προσφέρει μαθήματα. Δεν παίρνει χρήματα, αλλά ο μαθητής της την πληρώνει με ώρες που έχει κερδίσει προσφέροντας κάποια υπηρεσία Οι ώρες αυτές πιστώνονται στον λογαριασμό της. Με τις ώρες αυτές θα πληρώσει τον υδραυλικό που θα επιδιορθώσει κάτι στο σπίτι της. Ο υδραυλικός θα εξαργυρώσει τις ώρες του με κάποια άλλη υπηρεσία από κάποιον άλλον και όλα αυτά ρυθμίζονται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου από δω και πέρα θα υπάρχει πλαίσιο με την ένδειξη ΜΕΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ όπου ο καθένας μπορεί να προσφέρει και να δέχεται υπηρεσίες.
Ρωτήστε μας για λεπτομέρειες.

Την Κυριακήτώρα, μάθαμε πώς

 

 

 

γίνονται οι κηραλοιφές, τα βάμματα πώς να συντηρούμε τρόφιμα. Ακούσαμε χιλιάδες συμβουλές για παραδοσιακούς σπόρους, για φυτά, για βότανα και την σχέση τελικά που θα έπρεπε να έχουμε με την φύση.